QUICHE

Een quiche maken is zo eenvoudig en, en aangezien ik altijd teveel maak is het ook heerlijk de volgende dag als lunch!. Ik had afgelopen zaterdag nog room en bladerdeeg over wat op moest , dus ik dacht ik maak er wel een quiche van. Ik heb ‘m gemaakt van de volgende ingrediënten.

Een pakje gerookte zalm, een courgette, een paprika, champignons, spekreepjes, drie eieren, pakje bladerdeeg, flesje room en een zakje geraspte kaas. De groenten vrij klein snijden, champignons zonder boter bakken totdat het vocht eruit is, spekjes erbij en even hard bakken, dan de courgette en de paprika en als de groenten lekker gebakken is dan de zalm erbij en goed roeren. Een beetje peper erbij en van het vuur halen. In de beboterde quiche vorm die je belegd hebt met bladerdeeg en giet hier het mengsel van eieren , room en half zakje kaas overheen. Ik ben dol op bladerdeeg (en het moest toch op) dus ik heb de bovenkant ook helemaal bedekt met bladerdeeg. Prik gaatjes in het bladerdeeg , ook trouwens op de bodem, en strooi er de rest van de kaas overheen .Ik hou van knapperig dus heb de quiche een uur in de oven gezet op 220 graden, drie kwartier volstaat als je het wat minder donker wilt.

Een salade van ijsbergsla, cherrytomaatjes en mozzarella met een klein beetje olijfolie en een heerlijke koude rose. Eet smakelijk!

En gisteren zijn we met een stel vrienden wezen eten bij een nieuw eetcafe bij ons in het dorp. Gezellig!

 

 

Share:

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *